Гласът му навява сантименталност, от онази, която си закътал дълбоко и

...
Гласът му навява сантименталност, от онази, която си закътал дълбоко и
Коментари Харесай

Васил Бинев: Хубавите моменти не са толкова много, но ги очакваш

Гласът му подухва прочувственост, от онази, която си закътал дълбоко и не смееш да си припомниш, че я има у теб… Погледът му носи самочувствие и разрушава всичко на късчета, когато е ориентиран непосредствено, без странични отклонения. А какъв брой пък е необичайно хората да те мислят за неприятен единствено тъй като си се вмъкнал в облика на злобен воин, както той – в Иво Фотев… Стоп! Реверансът е към Васил Бинев.

Въпросът „ Къде беше до момента? “ беше зададен към теб от почитатели на сериала „ Откраднат живот “ в края на предходния сезон. Не може да не ти се е запечатало.

И аз имам виновност за това, тъй като съм мало небрежен към себепоказването си. Нямам една фотография, изпратена някъде в рекламна или кино организация. Преди две години имах доста смешна преживелица с Александър Косев, който е и един от режисьорите на сериала. Той ме срещна в хранителен магазин, извади телефона си и сподели: „ Дай да те щракна, ей по този начин да имам твоя фотография “.

Защо подхождаш безконтролно към себе си?

Знаеш ли за какво? Работата, с която съм компактно зает, дублажът, доста ми харесва. Влюбен съм в това, въпреки да го правя от 25 години. Нямаш представа с какво неспокойствие всяка заран потеглям към телевизия или студио, с цел да озвучавам филми. Затова се разделих с театъра с голяма лекост. Нямах никакви терзания и алтернативи. Когато любовта ни свърши, си казахме „ сбогом “. Вече имах своята нова обич. Може би поради това не съм се замислял да сменя нещо. Затова даже не съм завиждал на сътрудници, които снимаха във филми, в сериали. Отчитах го, само че не съм ламтял за такова нещо. Съпругата ми Силвия Лулчева стартира да снима в „ Столичани допълнително “ и като се прибираше след фотоси, започваше да ми споделя по какъв начин е минало там, какво са създали, по какъв начин режисьорът се опънал… И стартира да ми харесва тази работа. Реших да не отбивам поканите за кастинг. Участвах в сериала „ Sex, неистини и TV “ за 4 епизода, по-късно и във „ Връзки “. За „ Откраднат живот “ обаче не съм бил на прослушване, само че с обич и на драго сърце приключих целия сезон.

И като влезе в този сериал, при изискване че толкоз си чакал да снимаш, по какъв начин си легна да спиш?

Беше ме шубе първоначално, тъй като в случай че участваш в игрален филм, където занапред всичко стартира, е по-лесно, можеш да премериш сили равностойно. Докато тук сериалът имаше своите четири сезона преди този момент. В края, на последния епизод, имаше прожекция пред аудитория. Тя реагира, ръкопляска… След това се снимахме с почитателите.

Ще те излъжа, в случай че ти кажа, че не ми е било прелестно.

И в този момент се усещам по този начин, когато ме спре някой. Дори имах забавен случай... среща ме младо момче, натъртено, с татуировки, и споделя: „ Ти ли си Фотев? “… И като стартира да се смее. Попитах го за какво се смее. А той: „ Ти нямаш визия какво те чака-а-а “. В смисъл жена ми какви номера занапред ще ми прави.

Приятно е, тъй като виждаш, че всеки посвоему е оценил работата ми. Иначе щеше да бъде тъпо да подминават ей по този начин. Между другото аз съм добър човек. Сериозно ти го споделям. Не обичам споровете. Когато има в екипа човек, с който съм се скарал, въпреки че това е доста рядко, не мога да се съсредоточвам. Знам по какъв начин да манипулирам, знам по какъв начин да вляза под кожата на облика, без да се прекатурвам. И по едно време се замислих... да не би у мен да има нещо сбъркано, да не би да се върша на добър човек, а да не съм подобен?!

Да се съмняваш във опциите си, не води ли до негатив?

Води, несъмнено. Пропуснал съм евентуално доста неща, пропуснал съм да изградя доста умения за специалността си, само че като взех решение да сложа завършек на театъра, взех решение, че това е завършек на цялото ми художествено наличие в българската просвета.

Визуално.

Визуално, да. Но се оказа, че нямат нищо общо. Театърът е огромна ангария. Това са 2-3 месеца подготовки, в които нямаш свободно време, през целия ден си там. Следва премиера, след това се стартира с представленията, идват турнета… Има сексапил в това. Докато в дублажа сядам, Робърт Де Ниро си е направил прелестно ролята, помествам се под кожата му ненапълно, чета прелестни текстове, строя облика, доколкото ми разрешава работата. Искам да направя съпоставяне. А в киното, най-малко в този момент, „ Откраднат живот “ беше прелестно прекарване. За сходна роля би трябвало да извадиш прочувствената си памет за малко време. Мъжка и съсредоточена работа.

Като сподели Робърт Де Ниро... трябва ли да се съобразяваш напълно с неговата интонация? А и не приказваме единствено за неговата.

Невъзможно е, тъй като британският словоред е друг от българския. Въпросът е да се извади страстта на разговора. Според нашия език точката може да се трансформира в запетая. Голямо наслаждение е да бъдеш гласа на някого.

„ Златният глас “ златен мъж ли е?

Според щерка ми – да. Според Силвето евентуално не чиста проба златен мъж.

Според мен съм някакъв различен тип драгоценен метал, не съм чак такова злато.

Това със „ златния глас “ е доста измислена работа. Наградата е основана преди 15 години и в един миг започнахме да се редуваме и да се гледа кой не е бил. Няма никакъв смисъл от това, въпреки че гали егото.

Значи е по-важно да си от първите?

Да, тъй като има по-голямо число гласоподаватели. Не знам кой е най-удачно да дефинира тази премия. Най-вероятно публиката, която гледа телевизия. Благодарен съм, че е определяна от сътрудници за сътрудници, само че пък знаеш, че си по реда си.

Чувстваш ли, че към настоящия миг актьорството те преобрази?

Да, има нещо такова. Станах малко по-самоуверен, малко по-обичащ се, по-критичен. Отговорен е най-точната дума. Отговорен за бъдещето си – на близките, приятелите, фамилията. Тази самонадеяност ми дава по-голяма лекост в общуването. Защото имам проблем с връзката.

Тоест?

Сериозно. Трудно мога да седна и
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР